100 kilometer strak asfalt!

Ten zuiden van de stad heeft men 2 jaar gewerkt aan wat ‘het langste skatepad ter wereld’ genoemd kan worden. In het landelijke Teltow Flaeming heeft men namelijk een toeristische skateroute aangelegd in de bossen. Bondskanselier Schröder zal de officiële opening verrichten. Het asfalt is bijzonder fijn, en is zorgvuldig uitgekozen met de wensen van de verwende skater in het achterhoofd. Het skatepad kun je bijvoorbeeld als excursie invoegen bij je verblijf in Berlijn. De trein rijdt er rechtstreeks heen.
Het pad is perfect voor een relaxte toertocht. Maar als je als Nederlandse wedstrijdrijder eens een ander trainingsparcours wilt proberen, dan raad ik dit pad aan. Het is namelijk niet alleen erg lang, maar ook heerlijk breed. Je hoeft geen entree te betalen, en kunt er op elke plek op -of afgaan.


Info over het parcours kun je vinden op: 
www.flaeming-skate.de.
 

Eerste Skate-hotel ter wereld

Langs het 100 km lange skatepad is ook een hotel gebouwd dat zich speciaal richt op skeeleraars en skaters. Het heet dan ook ‘het skatehotel’. Zo is het mogelijk direct vanaf de baan je kamer in te skeeleren! Natuurlijk is er een internetcafé, want veel skaters zijn cyberjunks! Het skatehotel ligt midden in de landelijke omgeving van Teltow Flaeming, ca. 1 uur rijden van de Alexanderplatz. Overnachten is er aanzienlijk goedkoper dan in de stad.